Paris, Je t'adore mais

jag är fulkomligt kär i Paris, en stad jag kan se mig själv bo och leva i i framtiden! men nu är snart min tid här slut för den här gången och det är dags för mig att återigen planera om min framtid. Jag har alltid så många mål att nå och nya saker att prova på, vet ärligt inte hur jag ska hinna med allt.
 
Men jag vill skriva lite om mina tankar om Paris. typ saker som jag inte förväntade mig och andra som va precis som förväntingarna
 
Detta är tredje (och längsta) gången jag är här och är lika amazed varje gång över hur fina byggnaderna är! in fact är det typ det enda jag tar kort på, husen och gatorna. jag kan bara gå runt och runt mellan arrondesimenten utan att tröttna. Stora kalkstenshus är min grej helt enkelt!
 
Parisborna är så trevliga! Folket här är så trevliga och sociala och dom är inte rädda att säga till om något händer eller känns fel. Jag har alltid hört att människorna i Paris bara är bittra och sura hela tiden. Det skanske stämmer till en viss del men blir så förvånad att de är så snälla och trevliga mot folk de inte känner. verkligen stor skillnad mot vad jag märkt hemma. För några veckor sen erbjöd en kvinna en näsduk til mig på tåget! Flr att jag var lite snuvig, 
 
Sen är det här också en väldigt stor stad men väldigt hög befolkning och det är väldigt smutsigt här. Det ligger skräp och kläder överallt på gatorna speciellt i de fattigare områderna. och man måste titta vart man går så man inte trampar i hundbajs hahah.
och demostrationerna som pågått hela december och nu sart hela januari gör det också stökigare även om staden är ganska bra på att städa undan så märks det ändå av. Många av bankatomaterna i områderna som demostationerna hålls har bivit förstörda, samma sak med skyltfönster eller liknande. 
 
Och en annan sak som stör mig något är miljötänket och sopsorteringen här, eller snarare bristen på, för källsortering är inte en grej alls och bussarna kör som att det inte finns en sekund att förlora. men tror det gäller alla bilar här, det är liksom full gas som gäller mellan varje rödljus och korsning. och sopsorteringen då, man slänger liksom matrester tillsammans med plastförpackningar i en enda stor soptunna! får rysningar när jag tänker på det. och ändå är det superviktigt att vi släcker lämpan till rummet även om vi bara ska till toaletten 
 
Men Paris är fortfarande min favoritstad även om de har lite att tänka på. Och Bryssel kom ganska nära förstaplatsen efter dagarna jag var där efter nyår! 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag!